Witam, jestem studentem elektrotechniki , ukończyłem dopiero I rok i teraz mam przerwe wakacyjną. Chciałbym się dowiedzieć jak studiować mądrze aby znaleźć pracę po studiach. Po drugim roku będą odbywać się praktyki w zakładach takich jak Azoty czy Tauron. Prosiłbym o podanie Waszych błedów , których nie chcieliście popełnic w trakcie studiów a które mogły zaważyć na karierze. Zależy mi bardzo aby po studiach dostać pracę i być dobrym inżynierem oraz w pełni się usamodzielnić.
Dodam że bloki obieralne to Automatyka i pomiary oraz elektroenergetyka. Jest nas 16 na roku więc , cała grupa musi się zdecydować jaki kierunek obierze ,większość jest za Automatyką. Czy warto iść ta drogą czy może lepiej elektroenergetyka?
Z góry dziękuje za szczere odpowiedzi, Pozdrawiam.
P.S Mam zamiar pouczyć się w wakacje aby troszkę sie odciążyć w semestrze , oczywiście zacznę od tej strony internetowej bo dopiero ją znalazłem. Jeśli jednak macie jakieś ciekawe pozycje do nauki na przykład o nowych technologiach w inżynierii elektrycznej etc. to z chęcią skorzystam.